Referenssit

 

”Tilasimme yrityksemme kevätpäivien markkinointia varten sarjakuvan, sekä verkossa, että painetussa lehdessä käytettäväksi. Yhteistyö ja kommunikointi Johannan kanssa sujui mutkattomasti ja erittäin nopeasti. Jo hyvin ylimalkaisesta toimittamastamme juoniraakileesta hän teki luonnoksen, joka vastasi omaa visiotamme niin hyvin, että se voitiin piirtää käytännössä korjauksitta valmiiksi. Sarjakuva valmistui jopa toivomaamme aikataulua nopeammin ja sen teho markkinoinnissa on ylittänyt odotukset. Voin lämpimästi suositella Johannan palveluita jokaiselle, joka haluaa mainontaan tai yritysilmeeseen jotain omaperäistä ja valtavirrasta erottuvaa. ”

 

Ville Ruusunen
IT-päällikkö
Pool4You

 

 

”Johanna teki suuren vaikutuksen asiakkaidemme keskuudessa piirtämällä ihanan ohjeen aivan ainutlaatuisella tavalla. Jos haluat yrityksesi brändin erottuvan joukosta palvelumuotoilun menetelmillä ja asiakaslähtöisellä lähestymistavalla, voin lämpimästi suositella yhteistyötä Johannan kanssa.”

 

Nina Ahtiainen
liiketoiminnan kehityspäällikkö
Aktia Pankki Oyj

 

”Johanna piirsi meille VideoStudion AV-tekniikan käytöstä sarjakuvaohjeen. Prosessi Johannan kanssa sujui hienosti ennakkoon sovitulla tavalla. Lopputulokseen oltiin oikein tyytyväisiä.”

 

Iikka Kupari
Teknologiapäällikkö
Lapin korkeakoulukonsernin IT-palvelut

 

”Osana Kauko Oy:n strategista muutosta päätimme tehdä tuoteshowroomin sijasta oikean Studion, jota kuka tahansa osaa ja haluaa käyttää. Johanna kuvitti meille Studion käyttöön opastavan ohjeistuksen, jonka avulla tavoite saavutettiin ja tila onkin ollut aktiivisessa käytössä varsinkin myyntitiimimme toimesta. Johannan kanssa työskentely oli helppoa ja hänellä oli taiteellisten lahjakkuuksien lisäksi myös projektinhallinta hienosti hallussa. Ehdottomasti suosittelen.”

 

Arto Luukkainen
liiketoiminnan kehitysjohtaja

 

 

”Sarjakuvapiirtäjä/kuvittaja Johanna Ristimäki on taidokas ja asiakkaan tarpeisiin mukautuva lahjakkuus, jonka lennokkaat ja rakastetut sarjakuvat suorastaan heräävät henkiin. Johannan piirustustyyli on omalaatuinen. Hän on kuvituksissaan tarkka ja ajaton. Johanna ottaa asiakkaan tarpeet aina huomioon. Johannan kanssa yhteistyö on joustavaa ja mutkatonta. Suosittelen!”

 

Riikka Hollo
päätoimittaja
Oikotie Oy

 

”Johanna on tehnyt Caverionille käyttöohjeita AV-järjestelmiin. Yleensä teko alkaa tutustumisella järjestelmään ja sen käyttöön. Sitten määritellään onko kuvissa hahmoja ja miltä ne voisivat näyttää. Sen jälkeen Johanna hahmottelee kuvallisen käyttöohjeen muutamalla kuvalla. Taito on tiivistää monimutkaisenkin järjestelmän oleellinen muutamaan kuvaan ja vielä hauskassa muodossa on parasta Johannan osaamisessa. Jos käyttöohjekin saa hymyn käyttäjän kasvoille, on onnistuttu!

 

Juhana Kari
product manager

 

”Johanna Ristimäki on idearikas ja luova taiteilija, jonka piirrosjälki on selkeää ja persoonallista. Hänen piirroksissaan tulee esiin myös hyvä, oivaltava huumorintaju. Yli vuoden kestäneen työsuhteemme aikana hän on lisäksi osoittautunut nopeaksi ja hyväksi yhteistyökumppaniksi, jota suosittelen lämpimästi. Johanna on tehnyt lehdellemme omaa sarjakuvaa ja kuvituspiirroksia kolumniin. Mainittakoon, että lukijapalaute Johannan sarjakuvista on ollut erittäin positiivista.”

 

Rainer Nyman
päätoimittaja

 

 

”Olen teettänyt sarjakuvaohjeita Johannalla ja yhteistyö on sujunut mutkattomasti. Ensin olemme käyneet läpi laitteiston käytön paikan päällä loppuasiakkaan luona, sen jälkeen Johanna on tehnyt luonnoksen ohjeista ja tarkistuksen jälkeen hyväksyttänyt lopullisen version loppuasiakkaalla. Säästin aikaa ja kustannuksia –
suosittelen vahvasti ! ”

 

Mikko Tenhunen
projektimyyntipäällikkö

 

Pidimme kokouksen neuvotteluhuoneessa, jossa oli uusi ohje AV- laitteille. Kollegat kommentoivat spontaanisti, että ohje oli mukavan näköinen ja helposti lähestyttävän oloinen, koska se oli sarjakuvamuodossa.”

 

Elina Rantanen
viestinnän asiantuntija

 

 

”Meillä on myynnissä supersuosittu Genelec- Bluesound- kaiutinjärjestelmä, johon kaipasimme selkeää käyttöohjetta, jotta laitteen omistaja osaisi ottaa sen helposti käyttöön. Tämä helpotti asiakaspalvelijan työtä, koska ohjeella asiakas saa systeemin omatoimisesti käyttöön ilman, että myyjä käy läpi samaa asiaa esim. puhelimessa. Teimme Johannan kanssa kuvallisen pikaohjeen, joka onnistui täydellisesti. Yhteistyö Johannan kanssa sujui mallikkaasti. Suosittelen lämpimästi!”

 

Mikael Liukkonen
verkkokaupan vastaava

 

 

”Meillä sarjakuvamaiset ohjeet ovat toimineet mainiosti. Tilan käyttäjän kynnys tarttua sarjakuvaan on selvästi pienempi tavalliseen ohjeeseen verrattuna. Meillä on monentasoisia käyttäjiä ja ohjeiden avulla lähes kaikki ovat pystyneet käyttämään laitteitamme itsenäisesti.”

 

Sanna Wirta
hallintopalvelukoordinaattori

 

Johanna sai heti kiinni ajatuksestamme ja pystyi visualisoimaan ratkaisun ohje- ongelmaan onnistuneesti. Johanna on asiantunteva ja skarppi ammattilainen.”

 

Essi Huotari
viestinnän koordinaattori

 

Johanna tavoitti jo ensimmäisellä kuvallaan haluamamme. Yhteistyömme oli sointuvaa, ja jokaisen valmistuneen kuvan jälkeen ilomme oli suurta. Suosittelemme lämpimästi Johannaa yhteistyöhön, kun haluatte tavoittaa jotain syvempää nostetta asiallanne. Lämmin Kiitos!”

 

Kata ja Kimmo, Pikku Delfiinit Oy

 

”Johanna on ehdottomasti mielikuvittajani, koska hänellä on aivan mieletön mielikuvitus ja hän kuvittaa mielellään. Johannalla on ainutlaatuinen kyky nähdä tarinasta olennainen ja viedä se olennaisen yli ja ytimeen yhtäaikaa. Lisäksi hänellä on erinomainen yhteys työhön ja yhteistyöhön. Suosittelen Johannaa!”

 

Pasi ”Pablo” Harju
Dj-Onlinen toimitusjohtaja

 

”Johanna Ristimäki on osaava ja ammattimainen freelancer, jonka kanssa on ilo työskennellä. Käytämme hänen palveluksiaan mieluusti myös jatkossa.”

 

Jussi Mäkelä
toimitusjohtaja, videotuotanto