Miten minusta tuli sarjakuvaohjeiden ammattilainen?

 
Kuvittaminen on ollut minulle aina rakas harrastus, mutta sen muuttaminen ammatiksi tapahtui iloisen sattuman kautta. Ensimmäinen sarjakuvaohje- toimeksiantoni tapahtui vuonna 2015, jolloin kuvituksistani kiinnostui rakennusliike Fira Oy. Tehtävänäni oli luoda entistä helpommin ymmärrettävät ohjeet kokoushuoneiden käyttöjärjestelmiin Barco Clickshareen ja Skypeen. Edessäni oli mielenkiintoinen haaste, sillä tietoteknisten laitteiden käyttö onnistuneesti on merkittävä osa palavereiden sujuvaa kulkua.
 
Pohdiskellessani vaihtoehtoja ohjeiden tiivistämiseksi helposti ymmärrettävään muotoon, sain ajatuksen niiden muuttamisesta sarjakuviksi. Sarjakuvat ilahduttavat meitä pääsääntöisesti vitsien muodossa, mutta niiden käyttö ohjeiden omaksumiseen on suhteellisen tuntematonta. Sarjakuva tiivistää onnistuneesti pitkätkin tekstit, jonka lisäksi joukko peräkkäisiä kuvia muodostaa tekstistä onnistuneesti yhtenäisen juonen. Samalla havainnollisuus nopeuttaa tiedon omaksumista. Olen erittäin kiitollinen ensimmäisestä toimeksiannosta Fira Oy:ltä, se johdatti minut uudelle ammatilliselle polulle – yrittäjäksi sarjakuvaohjeiden pariin.
 
Kehitysjohtaja Otto Alhava Fira Oy:ltä esittää ohjeessa kuinka järjestelmä toimii.
 
Onko sinulla yrityksessäsi laite, jonka huolto -, koulutus tai esimerkiksi turvallisuusohjeet ovat hankalia ymmärtää? Toisin kuin animaatiot, sarjakuvaohjeet sopivat erinomaisesti niin digitaaliseen kuin paperiseen muotoon ja niiden seuraaminen on miellyttävää kaiken ikäisille, myös ilman tekstiä. Kuvien mahdollistaman havainnollisuuden johdosta sarjakuvaohjeet ovat myös lyömätön työkalu monikielisessä, kansainvälisessä ympäristössä.
 
Kiinnostuitko? Kerro minulle lisää mikä ohje teillä tarvitsee kuvitusta, tarjoan kartoituspalaverin maksutta!
 

Sarjakuvaohjeet.fi mainosvideo

Haave omasta ensimmäisestä mainosvideosta sarjakuvaohjeisiin liittyen muhi mielessäni pitkään ja pääsiäisenä oli näytön paikka Emesys Ky:n studiolla. Spiikin esittäminen kameran edessä vaati muutaman lämmittelykierroksen, jotta ulosannista tuli mahdollisemman luonteva. Videon on tarkoitus tulla ulos kesän aikana.

Sarjakuvaohje HifiStudion juhlapakettiin

HifiStudiolla oli ongelma. Miten heidän asiakkaat oppisivat asentamaan sekä käyttämään Genelec G Three + Node 2i äänentoistojärjestelmää kotioloissa nopeasti ja kivuttomasti. HifiStudio halusi kokeilla sarjakuvaohjetta ja nyt ohje on tuhansien kuluttajien käytössä ympäri suomea.

Sarjakuvaohje lisää huomattavasti asiakastyytyväisyyttä, sen lisäksi sarjakuvaohje saa lukijat hyvälle tuulelle. Tarvitseeko yrityksesi helppolukuisen ja mieleenpainuvan ohjeen? Pyydä näytteitä ja maksuton kartoituspalaveri!

 

Kuvitukset Pikku Delfiinit Oy:lle

Pikku Delfiinit Oy kaipasi kuvituksia heidän tulevaan digioppimisympäristöön uimakouluille, joten tein heille 20 kuvitusta erilaisista uintitekniikoista 1-15 vuotiaille, sekä 6 uintimerkkiä, jotka ansaitsee uintisuoritukset tehtyä. Tässä muutama maistiainen. Tarvitseeko yrityksesi lämmintä nostetta kuvituksien muodossa? Pyydä tarjous!

    

Silkki