Kuvittaminen on ollut minulle aina rakas harrastus, mutta sen muuttaminen ammatiksi tapahtui iloisen sattuman kautta. Ensimmäinen sarjakuvaohje- toimeksiantoni tapahtui vuonna 2015, jolloin kuvituksistani kiinnostui rakennusliike Fira Oy. Tehtävänäni oli luoda entistä helpommin ymmärrettävät ohjeet kokoushuoneiden käyttöjärjestelmiin Barco Clickshareen ja Skypeen. Edessäni oli mielenkiintoinen haaste, sillä tietoteknisten laitteiden käyttö onnistuneesti on merkittävä osa palavereiden sujuvaa kulkua.
 
Pohdiskellessani vaihtoehtoja ohjeiden tiivistämiseksi helposti ymmärrettävään muotoon, sain ajatuksen niiden muuttamisesta sarjakuviksi. Sarjakuvat ilahduttavat meitä pääsääntöisesti vitsien muodossa, mutta niiden käyttö ohjeiden omaksumiseen on suhteellisen tuntematonta. Sarjakuva tiivistää onnistuneesti pitkätkin tekstit, jonka lisäksi joukko peräkkäisiä kuvia muodostaa tekstistä onnistuneesti yhtenäisen juonen. Samalla havainnollisuus nopeuttaa tiedon omaksumista. Olen erittäin kiitollinen ensimmäisestä toimeksiannosta Fira Oy:ltä, se johdatti minut uudelle ammatilliselle polulle – yrittäjäksi sarjakuvaohjeiden pariin.
 
Kehitysjohtaja Otto Alhava Fira Oy:ltä esittää ohjeessa kuinka järjestelmä toimii.
 
Onko sinulla yrityksessäsi laite, jonka huolto -, koulutus tai esimerkiksi turvallisuusohjeet ovat hankalia ymmärtää? Toisin kuin animaatiot, sarjakuvaohjeet sopivat erinomaisesti niin digitaaliseen kuin paperiseen muotoon ja niiden seuraaminen on miellyttävää kaiken ikäisille, myös ilman tekstiä. Kuvien mahdollistaman havainnollisuuden johdosta sarjakuvaohjeet ovat myös lyömätön työkalu monikielisessä, kansainvälisessä ympäristössä.
 
Kiinnostuitko? Kerro minulle lisää mikä ohje teillä tarvitsee kuvitusta, tarjoan kartoituspalaverin maksutta!